След като въздушният трафик разцъфна“ отново това лято, сега авиокомпаниите се подготвят

...
След като въздушният трафик разцъфна“ отново това лято, сега авиокомпаниите се подготвят
Коментари Харесай

Авиокомпаниите се подготвят за мрачна зима

След като въздушният трафик „ разцъфна “ още веднъж това лято, сега самолетните компании се приготвят за мрачна зима, защото финансовите разтърсвания заплашват възобновяване им от пандемията, написа Financial Times. Негативните вероятности провокираха опасения за понижаване на броя на пасажерите на фона на свиващите се приходи в резултат на несъразмерната инфлация и колебливите цени на електрическата енергия.

Въпреки че усъвършенства прогнозите си за пасажерите, лондонското летище Gatwick  въпреки всичко акцентира несигурността в икономическата система. Ръководството на компанията вижда голям риск за бизнеса, който към този момент е разтресен от възходящите цени на петрола и дефицита на чиновници.

Това може да повлияе на общата настройка на хората да подхващат пътешестване “, сподели Джим Бътлър, основен финансов шеф на Gatwick .

British Airways не дава сигнал за кой знае какъв удар в резервациите, само че все пак английският авиопревозвач е „ внимателен по отношение на това, което можем да забележим през зимата или идната година “.

Перспективите за зимата към момента са доста несигурни “, съобщи високопоставено лице от друга европейска самолетна компания.

По думите му резервациите ще се групират най-много към ваканциите за Коледа. Това би нанесло спомагателен удар върху въздушните превозвачи и техните разноски, които бяха напрегнат поради дефицита на личен състав и паралелния засилен поток от резервации.

Индексът MSCI на акциите на европейските самолетни компании се е намалил с 15% през миналите 12 месеца, а основните екипи на самолетните компании на British Airways, Ryanair и Air France-KLM са оредели с към 30%.

Има доста негативизъм в акциите на самолетните компании “, означи Стивън Фърлонг, анализатор в Davy.

Приходите на 7-те самолетни компании, следени от компанията за кредитен рейтинг Moody`s, през 2009 година понижиха с към 20% в границите на рецесията, пристигнала след финансовата рецесия. По това време оперативната печалба потъна с 50%.

Фърлонг разказа обстановката за бизнеса като необикновена – отслабваща финансова вероятност, съвпадаща със ускорилото се търсене на пътувания през лятото, което не дава никакви знаци за закъснение след две години на ограничавания. Нито една от огромните самолетни компании не е съобщила обществено за спад на резервациите.

Спорд Бьорн Торе Ларсен, шеф на най-новата норвежка самолетна компания за дълги дистанции Norse Atlantic, рецесията няма по какъв начин да не засегне търсенето на пътувания. „ Все отново мисля, че доста хора биха предпочели да отидат някъде за един уикенд, вместо да си купят нов тв приемник “, надява се той.

Някои страни в Азия, като Китай, се насочиха към облекчение на последните към момента настоящи ограничавания за пътешестване от „ епохата Коронавирус “. Бизнес пътуванията обаче остават под равнищата си отпреди пандемията.

„ Въпреки че продължаващото възобновяване не „ ваксинира “ промишлеността против рецесионния напън, ние имаме вяра, че заради динамичността, обвързвана с пандемията, облагите на самолетните компании няма да паднат до степента, до която се сринаха при последната криза “, заключват от Moody`s.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР